Curatenia de primavara in bucatarie: 4 sfaturi care te ajuta sa fii mai sanatos

Ca sa intri cu dreptul in noul sezon, cu prospetime, chef de gatit, dar si un tonus de zile mari, incepe cu o curatenie generala in bucatarie. Da la o parte ce e vechi si creeaza spatiu pentru noutatile sezonului.

Pasul 1: Curata congelatorul
Daca ai pus alimente in congelator si ai uitat de ele, nu mai e cazul sa le lasi sa stea acolo. Scoate-le pe toate, triaza-le si arunca-le pe cele vechi sau pe cele de care esti sigur ca nu te vei atinge in urmatorul sezon. De asemenea, renunta si la alimentele pline de gheata – cel mai probabil si-au pierdut gustul si proprietatile nutritionale. Proteinele congelate le poti pastra – acestea rezista pana la noua luni la congelator, dar incearca sa le folosesti cat mai repede – te scutesc de un drum la supermarket.

Pasul 2: Fa-ti plinul cu fructe si legume proaspete
Mergi la piata si cumpara-ti tot ce este de sezon: de la fructe la legume si verdeturi. Atentie mare insa: nu le spala inainte de a le pune in frigider pentru ca se vor strica mai repede. Inlocuieste sosurile grase, de iarna, cu ingrediente pentru sosuri homemade – ulei de masline, otet balsamic, lamai, iaurt grecesc.

3. Fa-ti curatenie in sertarul cu bunatati
E primavara, toata lumea se gandeste la detoxifiere si vitaminizare! Chiar daca nu ai de gand sa tii o dieta in aceasta perioada, poti face un lucru bun pentru corpul tau: arunca toate produsele pline de zahar, sare si conservanti. Inlocuieste-le cu cat mai multe feluri de seminte, nuci si cereale.

4. Aranjeaza strategic cumparaturile noi
Fie ca vorbim de sertarele din bucatarie, fie ca vorbim de cele din frigider, aranjeaza cele mai sanatoase alimente la nivelul privirii, astfel incat sa fii tentat sa le folosesti mai intai pe acestea. Cat despre dulciuri, chipsuri si alte alimente nesanatoase, cel mai bine este sa le pui intr-un loc mai putin la indemana si ferit de ochii tai.

Sursa: foodstory.stirileprotv.ro